SMARTSPACE is een bedrijf die verplaatsbare klaslokalen ontwerpt en bouwt in Atlanta, Amerika. Zij bouwen duurzame klaslokalen die langer meegaan dan een conventionele verplaatsbaar klaslokaal en minder energie nodig hebben. De klaslokalen voldoen aan alle bouweisen. Ook is er de mogelijkheid om zonnepanelen te installeren en zijn de lokalen makkelijk aan elkaar te koppelen.

CASE

Bij een sterk concept hoort ook een sterke presentatie en SMARTSPACE had een visuele presentatie nodig waarin duidelijk de voordelen worden besproken en het goed aangeeft dat dit het beste ontwerp is voor een gezonde lesomgeving.

CONCEPT

PennArts heeft de presentatie gemaakt en de CAD tekeningen omgezet in kleurtekeningen. Door veel beeld te gebruiken ziet de prospect snel de toepassing en ziet men ook de voordelen van ontwerp van een vernieuwd klaslokaal met grotere ramen, kwalitatieve bouw en schonere luchtfilteringsystemen.

RESULTAAT

De presentatie is gebruikt om de lokale gemeente in Atlanta te overtuigen en hiermee ook het school district van Marietta om deze klaslokalen in te gaan zetten zodat ieder kind genoeg ruimte heeft en naar school kan gaan. Dit concept heeft de prijs gewonnen voor meest duurzaam ontwerp en dit laat zien dat de trend van duurzaamheid in de bouw zeker doorzet zo ook in het onderwijs.

Leer onze stijl kennen en bekijk ook onze andere cases.

Terug naar werk