(Oud) Mariniers met een missie, dat zijn de mariniers van de DMRC. DMRC staat voor Dutch Marines Rowing Challenge en zij organiseren jaarlijks de Memorial Regatta in Rotterdam op 14 mei. DMRC roeit voor en met buddies in nood en dat zijn mariniers met onder andere PTSS die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en hun zorgen even kunnen vergeten door te roeien met maten die zich ook hebben ingezet voor het vaderland. De Memorial Regatta op 14 mei staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog en dan met name de bombardementen op Rotterdam op 14 mei 1940. Rotterdam werd zwaar gebombardeerd door de Duitsers en dat heeft voor altijd de stad veranderd. Burgemeester Aboutaleb is altijd aanwezig bij dit evenement en sprak dit jaar als burgervader zijn mensen toe over het feit dat je naar het verleden moet kijken om samen het heden te kunnen begrijpen en door te gaan met zijn allen in de toekomst. Het is een grootschalig sloeproei-evenement met 30 roeisloepen van verschillende verenigingen zoals studentenverenigingen maar ook andere initiatieven waarbij oudgedienden kunnen roeien met elkaar.

CASE

DMRC is een vereniging die zich al jaren inzet voor (oud)mariniers en buddies in nood. Om dit meer te benadrukken maar ook om het verhaal van de regatta te ondersteunen is er gekozen voor de hoofdkleur geel. De hoofdkleur geel geeft op de mouwen van de uniformen van mariniers de rangen en standen weer en dit hebben we symbolisch teruggebracht in de vormgeving. Daarnaast hebben we het logo intact gelaten maar wel de outline van de skyline van Rotterdam als element gebruikt zodat je weet dat dit een lokaal evenement is die belangrijk is voor de stad Rotterdam. Ook zijn er banieren gemaakt die langs de kantlijn in de haven zijn opgehangen om de start weer te geven maar ook om het verhaal te vertellen van de Zwarte Duivels en de sponsoren van het evenement meer naar voren te brengen. De Zwarte Duivels was een kleine groep mariniers die tijdens de Tweede Wereldoorlog op heldhaftige wijze de Duitsers wisten tegen te houden om zo hun stad Rotterdam te beschermen. Door dit verhaal op een banier te zetten laat je de geschiedenis zien en weten mensen nog beter waarom mariniers doen wat ze doen.

CONCEPT

DMRC houdt van duidelijke taal en daarom hebben wij gekozen voor duidelijke vormgeving. De skyline van Rotterdam geeft aan dat het gaat om een lokaal evenement, de gele kleur wordt gebruikt in uniformen van de mariniers en het lettertype is een robuust lettertype omdat dat past bij het soort organisatie. Door zowel buitenreclame als badges en drukwerk dezelfde kleur en styling te geven geef je de klant praktische communicatiemiddelen die samen een verhaal vertellen. Daarnaast is er ook een cheque vormgegeven zodat er een geldbedrag vanuit de Kooren foundation gedoneerd kon worden aan de DMRC om een hulphond aan te schaffen zodat ze een oud marinier met PTSS een hulphond kunnen aanbieden.

RESULTAAT

Tijdens het evenement viel het mensen op dat er een restyle was gedaan van de huisstijl en herkende mensen beter dat het een DMRC evenement was. De vlaggen waren goed van ver te zien en brachten het evenement visueel samen. Ook de badges en bierviltjes vielen op door de kleur tegen het legergroen van de tenten die er geplaatst waren. De sponsoren waren zichtbaar vanaf het water en op fotografie zag je de banieren meer dan een paar keer terugkomen. Door een evenement aan te kleden met een bijpassende huisstijl geef je ook meer aandacht en respect aan de mensen die op het water roeien en laat je als vereniging zien dat je goed georganiseerd bent en op een professionele wijze wilt groeien.

Leer onze stijl kennen en bekijk ook onze andere cases.

Terug naar werk