Keppel Verolme BV, actief sinds 1957, is een scheeps- en offshore werf gevestigd in Rotterdam en maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van Keppel Offshore & Marine. De Keppel Verolme werf kan ieder zeeschip en drijvende offshore unit onderbrengen. De voornaamste diensten van Keppel Verolme zijn dokken, reparatie en onderhoud, aanpassen, verbouwen en constructie.

CASE

In 2013 heeft Keppel Verolme BV een transformatoreiland genaamd Global Tech 1 succesvol geïnstalleerd in een offshore windpark in de Duitse EEZ zone in de Noordzee. Het platform is geïnstalleerd op een diepte van 40 meter en zal elektriciteit opslaan die gegenereerd wordt door het windpark waar 80 windturbines onderdeel maken van Duitsland’s elektriciteitsopwekking. Het windpark voorziet 445.000 huishoudens van schone energie. Keppel Verolme heeft voor dit project een visuele presentatie nodig dat een indruk geeft van het platform in de omgeving.

CONCEPT

Het plaatsen van het platform en installeren is onmogelijk om goed te laten zien door middel van conventionele film. Veel van het installeerwerk bevindt zich op grote hoogtes of juist in de zee. Door middel van CGI en animatie kan het proces gemakkelijk in beeld worden gebracht op een overdrachtelijke manier.

RESULTAAT

De animatie laat de locatie zien van het platform, het proces en het eindresultaat maar vooral ook wat de toegevoegde waarde is van het platform. De animatie is meerdere malen bekeken en geeft een goede indruk van het project.

Leer onze stijl kennen en bekijk ook onze andere cases.

Terug naar werk